Kako napraviti uspješan tim (I dio)

Timski rad svi, deklarativno, prihvaćaju, ali je malo onih koji poznaju funkciju, načela i pravila timskog rada. Zašto je to tako?

Zato što se ne razlikuje timski rad od grupnog rada. Ti se pojmovi, najčešće, brkaju.

Međutim, perspektive timskog rada su velike jer je doba informatike i obrada velikog broja informacija moguća samo uz dobro postavljen i osmišljen timski rad. Bitno je razumjeti da je, timski rad teži od klasičnog rada, jer on predstavlja potpunu izmjenu dosadašnjih postupaka i metoda rada.

Tko čini tim?

Tim čine pojedinci (individue) koji se odriču svojih želja, postupaka i težnji, s ciljem da se ostvari postavljeni cilj. I tako shvaćen tim ne uništava individualnost, dapače, on afirmira individualne vrijednosti.

Timski rad je - zajedničko rješavanje nekog složenog problema, a u timu sudjeluje veći broj poznavalaca iste ili različite specijalnosti.

Zašto se formira tim?

Zato što je timski rad efikasniji od pojedinačnih radova, a efekti timskog rađa veći su od zbroja pojedinačnih radova. Dakle, timski rad rješava probleme. Ali sve, što treba rješavati nije problem. Rutinska pitanja nisu problem. Istina, često se formiraju timovi i za rješavanje pitanja koja nisu problem.

U tome još uvijek griješe neki menadžeri.

Pitanja koja nisu problem treba prepustiti osobama zaduženim za taj dio posla koje rješavaju rutinske navedene probleme.

Koja je razlika između timskog i grupnog rada?

Grupni rad je rad uposlenika koji obavljaju zadate poslove i zadatke. Pravila ponašanja članova grupe propisana su i oni ih moraju poštivati.
Timski rad započinje kad se treba riješiti neki složen problem i koji ima multidisciplinarni karakter, a kad tim riješi takav problem on se raspušta.

Danas je, na našim prostorima, dominantan grupni rad. A kad se i formira tim to se radi više iz pomodarstva ili kad je već donesena odluka (najčešće od strane nekompetentnog rukovodstva) a tim ima zadatak da takvu odluku samo potvrdi. Suvremeni menadžer neće iz prednjeg razloga formirati tim. Samo ako je problem, zaista složen, formirat će tim. U protivnom, formiranje tima bilo bi štetno za objekt i za sam menadžment.

Piše: , ugostitelj sa preko 20 godina radnog iskustva, i jedan od osnivača POS Sector programa za restorane i barove

comments powered by Disqus
Pratite nas na Google+ Učitavam...